ΧΑΝΙΑ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
Ταξιδεύοντας στην Κρήτη οποια-δήποτε εποχή του χρόνου, πάντα είναι κάτι το ξεχωριστό. Οι θερμοκρασίες σπάνια είναι κάτω από τους 10ο C ακόμα και στη διάρκεια όλου του χειμώνα.

Απολαύστε τις διακοπές σας ξεκούραστα μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον όπως αυτό που χαρακτηρίζει τον νομό Χανίων.

Η παραμονή σας στην περιοχή αυτή ποτέ δεν θα γίνει βαρετή: κολύμπι και ηλιοθεραπεία σε μία από τις αμέτρητες αμμώδεις παραλίες, αξιοθέατα σε σημαντικά αρχαιολογικά μέρη ιστορίας 4000 ετών, μουσεία, εκκλησίες είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους θα καλύψετε τον χρόνο των διακοπών σας, ανάλογα με τις δικές σας επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα σας.

Στη διάρκεια ημερήσιων εκδρομών μπορείτε να επισκεφθείτε τα μοναδικά μέρη της Δυτικής Κρήτης και να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα.

Λίγο έξω από τα Χανιά την πρωτεύουσα του νομού, κοντά στο χωριό Μεγάλα Χωράφια είναι κτισμένη η Απτέρα, μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της αρχαίας Δυτικής Κρήτης. Περίπου 11 χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας Σφακίων βρίσκονται τα ερείπια του Φραγκοκάστελλου, που κτίστηκε το 1371.

Στο χωριό Σούγια στη νότια πλευρά του νομού, θαυμάσια ψηφιδωτά κοσμούν την εκκλησία του χωριού.

Πολλά είναι τα όμορφα και παραδοσιακά χωριά του νομού. Οι Βρύσες και ο Βάμος στον Αποκόρωνα και ο Κουρνάς με την ομώνυμη λίμνη, την μοναδική του νησιού, με τα βουνά που την περιτριγυρίζουν να καθρεπτίζονται στα όμορφα νερά της.

Στα νότια του νομού βρίσκεται και το φημισμένο φαράγγι της Σαμαριάς, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, μήκους 18 χιλιομέτρων, γνωστό για την επιβλητική ομορφιά του. Σε ορισμένα σημεία το πέρασμα φτάνει τα 3 μέτρα πλάτος, ενώ τα κάθετα τοιχώματα του ορθώνονται σε ύψος 600 μέτρων.

Ξακουστή είναι η Δυτική Κρήτη για την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας της. Δάση από καστανιές, καρυδιές, βαλανιδιές, κυπαρίσσια, φοίνικες και κέδρα. Θεραπευτικά βότανα και μυρωδάτοι θάμνοι (δίκταμο, ασπάλαθος, λάβδανο) στα βραχώδη μέρη, ενώ στους ορεινούς όγκους ζει ο μοναδικός στο είδος του Κρητικός αίγαγρος (κρι-κρί).

Αν έχετε διάθεση για νυκτερινή ζωή, υπάρχουν πολλά μπαρ και κλαμπ στα οποία μπορείτε να διασκεδάσετε, καθώς επίσης στις ταβέρνες και τα εστιατόρια να απολαύσετε τα νόστιμα Κρητικά φαγητά μαζί με παραδοσιακή μουσική.

Τα Χανιά, η πρωτεύουσα του νομού, με το υπέροχο ενετικό λιμάνι, τα σοκάκια της γραφικής παλιάς πόλης και τις πανέμορφες κοντινές αμμώδεις παραλίες, αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να την γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να απολαύσουν όλα αυτά που προσφέρει ο νομός Χανίων.

Και είναι πολλά αυτά που μπορεί να προσφέρει αυτός ο τόπος. Ένας τόπος ειδυλλιακός που χαρακτηρίζεται μεν από την ισορροπία της φύσης αλλά ταυτόχρονα η μονοτονία απουσιάζει ολοκληρωτικά. Ένας τόπος που συνδυάζει τα άγονα βουνά με τις εύφορες πεδιάδες, το βουητό του βορρά με την ηρεμία του νότου, την θάλασσα με το βουνό, την βροχή με τον ήλιο, την ιστορία του χθες με την πραγματικότητα του σήμερα. Ένας τόπος που ο κάθε επισκέπτης μπορεί να βρει τον δικό του παράδεισο.

Διακοπές και Αποδράσεις στο φιλόξενο νησί του Νότου
 Καλώς ορίσατε
 Καλώς ορίσατε
 Καλώς ορίσατε

Τηλ/Fax: (+30) 28210 92442 (4 lines) E-mail: info@pezouli.gr Address: Kydonias 158 73100 Chania/Crete, GREECE

 
Developed by redbit.gr

W3C ValidW3C Valid